zondag 13 augustus 2017

love you Big time!

Hallo allemaal,

Vandaag ga ik aan de slag met de set "Blue Whale" van Hero Arts.
De blauwe vinvis is een van de mooiste en fascinerende walvissen, een van mijn absolute favorieten! 


Ik neem een stuk witte cardstock en de kleuren faded jeans en salty ocean distress oxide inkt welke ik rechtstreeks op de cardstock spons.  Faded jeans onderaan op ongeveer 1/3de en salty ocean bovenaan op het resterende gedeelte.  Na het sponsen besprenkel ik het geheel met water en neem dit voorzichtig op met een tissue.

Ik neem de silhouet stempel van de walvis en de kleur wheat van VersaMacic, en met behulp van mijn misti stempel ik de basis van de walvis.  Zodra de inkt droog is, stempel ik met night sky de details erbovenop.  Tenslotte neem ik de afwerking stempel met de detail lijnen van de mond en ogen etc. en stempel deze met Tuxedo black erboven op.

Daarna neem ik de stempel van de luchtbellen en de kleur cloud white van VersaMagic en stempel deze rond de walvis.  Ook stempel ik de zeemeermin eveneens op mijn kaart, linksonder de walvis.

Daarna neem ik de stempel met de golven en stempel deze met Memento paris dusk boven aan mijn kaart.  Met een witte acrylstift ga ik tussen de golven door.
Dan scheur ik zeer voorzichtig de bovenkant van het geheel af om het golven effect te benadrukken.
Ik neem mijn spectrum noir sparkle pen, crystal clear, en ga over de gescheurde rand en de witte lijnen tussen de golven.

Dan hebben we nog wat tekst nodig.  Op een klein stukje witte cardstock waar ik de randen van afgerond heb stempel ik de tekst "love you BIG time".  Ik ruw de randen van het kaartje op en ga met een sponsje en blauwe inkt er rond.  Een klein stukje blauw lint onder de tekst geeft het geheel dat net ietsje meer.

Het geheel kleef ik op een kaart die ik zelf uit donker blauwe cardstock plooide en hiermee is mijn kaartje klaar!


Hoop dat jullie hem leuk vonden!

Groetjes,Gebruikte materialen:
* Hero Arts - Color Layering bundle: blue whale art. nr. CM162
* Memento Tuxedo Black art. nr. ME-900
* Memento DewDrop Paris Dusk art. nr. MD-608
* Distress oxide faded jeans art. nr. TDO55945
* Distress oxide Salty Ocean art. nr. TDO56171
* VersaMagic DewDrop Night sky art. nr. GD-000-056
* VersaMagic DewDrop Cloud white art. nr. GD-000-092
* VersaMagic DewDrop Wheat art. nr. GD-000-082

2 opmerkingen: